6.sraz-2014

24.01.2015 14:51

Shrnutí Classic Motocross Hradec Králové 21.6.2014

Pozdě ale přeci musím napsat moje shrnutí letošního 6 ročníku srazu přátel klasických motokrosových, enduro a trial motocyklů.

Schválně pokaždé píšu – sraz přátel.

Z mé stránky opět moc spokojený nejsem, nepodařilo se mi opět dotáhnout dokonce spousty věcí. (více méně skoro vše)

Po loňských problémech z velkým množstvím vody nás trápili problémy přesně opačné. Vše naštěstí vyřešil páteční slejvák a opravdu suprové sobotní počasí.   Pořadatelsky nám velice chyběla práce kamarádů Petrů Bistrianského a Lébiše, kteří nás navždy opustili.

Mnoho lidí vidí jako organizátora této akce mne, ale  za Vše Vděčíme především , jinému, tomu který každý rok zařídí abychom se vůbec kde mohly pěkně svézt.

 Pracovat chodil Zdeňek Novotný, Láďa Šup, Tomáš Kotiza, Robert Rothanzl, Martin Švehla, a za to že vůbec tato trať je jsme vděčni a opravdu neskutečně starostí s ní má Přemek Rothanzl s panem Bramborou, kteří vždy seženou své kamarády, bývalé závodníky a  příbuzné, aby se o vás v sobotu starali.  Skupinku Jawa mafie nad 60let potěšila svým komentováním Pavlína Mlatečková. A konečně rychle a v pořádku byli výsledky jízd díky partě kolem Norberta Kosinky.

 Všem  co pomohly se omlouvám se že je ani neumím všechny vyjmenovat,-  Velké Díky

Podařilo se nám přilákat i pozornost našich nejlepších motorkářských medií v čele s šéfredaktory Čekých Motocyklových Novin (ČMN)  a časopisu  MOTORBIKE, pány Ivo Helikarem a Bezděkem. Jejímž zástupcům na trati půjčili motocykly Alan Schmuck a Milan Zitko , kterýmu se též  podařilo k nám pozvat jednoho z nejlepších světových závodníků 70let Miroslava Halma,  jehož při předávání cen doplňoval mnoho násobný mistr ČSSR v silničních závodech a též účastník MS , Zbyňek Havrda. V Březhradě jste mohly potkat i jednoho z našich nejlepších soutěžáků a několika násobného vítěze šestidenní Petra Čemuse, Mnoho účastníků mistroství světa a šestidenní, několik mistrů republiky – kromě již zmiňovaných i pány půllitráře Macourka a  Festu. Pana Bílíka  a mnoho jinýh.

O nic hůře si nepřišly ani vyznavači techniky. Devět (9)! Motocyklů ESO, celý průřez terénních motocyklů JAWA a ČZ, Tatrani Mirka Kalouska,  Maica, SWM, Kreidler, Beta, Puch, Sachs, Hondy, Suzuki, Kawasaki, Yamahy , a ani nevím co ještě. (znalí mohly najít mnoho vzácných kousků, kuriozit či zdařilých replik). Omlouvám se všem na které jsem opět zapomněl a neocenil. Doufám že jestli se ještě někdy sejdeme, budu se snažit všem vystavovatelům řádně poděkovat. Velice si cením všech co nám přivezli ukázat své stroje z celé ČR , ale i ze Slovenska. Bylo hodně těch co přivezli i 3 a více kusů, ne jen proto aby se pochlubili, ale aby tím poděkovali nám všem pořadatelům jak jsem je žádal.-  Za to opravdu VELKÉ DÍKY.

Jestli si ti s kterými jsem mluvil nevymýšleli , prý po celou dobu panovala dobrá a přátelská atmosféra o kterou nám hlavně jde.   Škádlení a  vtípky různých mafií (Jawa mafie dědků kolem Julka Brandy, Holičáci, Ostrované, Boubal a Maroušek s.r.o., parta kolem Radka Nováka a jiní), , debaty s bývalými světovými a českými borci, mistry. Sběrateli či diváky. No vše co k této akci patří a  patřit má.

Děkuji též všem Sponzorům a  kamarádům, kteří přispěli finanče či dary.

Firma.. Toplac včele s jednatelem Jiřím Švecem zařídila 30 ručně výráběných trofejí od pana Rožnovského.    Každý rok bez jediného slova dává nemalou částku Mirek Kalousek (za kterou by už měl dost drahých dílů na své Tatranky).   Láďa Suchý – Moto Suchý – Předměřice n. L,  Jirka Bořek BVS – autodoplňky Opatovice,  BIG SHOCK,      Miloš Herink,   Martin Šimánek,  Milan Zitko,  Rudolf Raška- autolakovna Řečany n. L   , Občerstvení Kudrna a jiní.   – Děkuji.

Děkuji též i Zdeňku Hazdrovy že přivezl vystavit své motorky a za krásné poděkování nám pořadatelům.

Znovu se omlouvám všem které jsem nezmínil, ale věřte že v tom mám stále zmatek (nedávno jsem kamarádu vyčetl že jsem ho tam neviděl a von mi na to řekl že tam byl a dokonce vystavil 3 motorky.) Velice rád bych si s vámi všemi na akci  pokecal a poděkoval, ale mé IQ to nedovoluje a v době konání ( asi i mimo) je mé vnímání značně omezené.

 

Děkuji Vám Všem a doufám Na shledanou

Michal Griger