4.sraz-2012

25.10.2012 18:53

Schrnutí 4.ročníku Classic Motocross Hradec Králové 9.6.2012

Letošní sraz příznivců klasických motokrosových, enduro a trial motocyklů nás a mnohé příjemně překvapil velkou (o třetinu větší oproti loňskému roku) účastí strojů, závodníků,sběratelů, diváků a všech přátel tohoto koníčku. 112 přihlášených jezdců do jízd, z toho 22 pionýrů a 10 dětí už docela dalo organizačně zabrat. Ukázalo se že pro příští případné konání je třeba mnohé zpřísnit a změnit, na úkor pohodové atmosféry. Zejména z řad pionýrů bylo mnoho protestů na nepovolené úpravy a.pod( bohužel málo z nich pochopilo že žádné předpisy na tuto třídu nebyli dány záměrně). Nejvíce jsem podcenil počítání výsledků , v třídách jezdilo i přes dvacet jezdců najednou, někteří z nečitelnými čísly, někteří i v třídách kam se vůbec nepřihlásili (tudíž se stávalo že v jedné jízdě bylo více jezdců se stejným číslem) což by ještě šlo, ale když do toho přišly protesty a různé dotazy ( protože na rozpravy nechodí a číst asi neumějí) – to už byl problém. Z mé strany jsem opět tedy být spokojen nemohl,Omlouvám se.

Velký dík za atmosféru tohoto setkání patří těm, co naložily a přivezly ukázat své krásné stroje. K vidění bylo mnoho velice zajímavých motocyklů, které si dovoluji tvrdit že v takovém počtu a kvalitě není možno u nás zas tak často vidět.

Přehled soutěžních Tatranů Mirka Kalouska, Maica Alana Smucka, Perfektně postavené čz Milana Zítka, a spousta KTM už patří do stálého inventáře tohoto srazu. Potěšitelné jsou však ale i počty mnoha nových vystavovatelů z celé republiky ale i ze Slovenska!

Radost mě, ale především starším divákům udělal počet zúčastněných ve třídě nejstarších strojů. Libeňáci, Evropani ,soutěžní péráci , Eso Jardy Pácala no ….. nádhera. Neoprávněně jsem se bál počtu strojů ve třídě do r.v. 1975, škoda jen že se už v tréninku porouchalo Eso bývalého mistra Čssr Miroslava Macourka. Naopak o totéž není strachu v tradičně nejvíce obsazené třídě Twinshock kde startoval i známý soutěžák Franta Hrobský. Ovšem nejrychlejším jezdcem dne, navíc na krásné Yamaze 490 z roku 1983 ( třída do r.v.1990) byl Stanislav Horský.

Největší Chválu oprávněně získal Jirka Kotiza . Opravdu málo lidí si dovede představit počet hodin strávených na přípravě a stavbě trati. Neméně však obdivuji ostatní, od kropení, sekání trávy,ozvučení, stavby příslušenství, oplocení,závlahy, kopání , čištění studně, organizace parkoviště, úklidu, a spousty někdy i dost náročné práce, až po mávání praporkem na trati – to zcela zdarma! někdy i při více jak 30 sťupňovém vedru , Se mi v dnešní době zdá neuvěřitelné. Omlouvám se že všechny nedokážu vyjmenovat, abych snad na někoho nezapomněl.( To by si opravdu nikdo nezasloužil) – DÍKY

Díky také za podporu KTM Trojan, Tomáši Sulkovi- Sulkar, BVS Jirky Bořka,Moto Suchý – Ládi Suchého, MotoUfo Vaška Uhlíře, Též za krásné pohárky od Jiřího Rožňovského,článek Jiřího Poura a Fota Davida Bodláka v ČMN,Ec-classic.com, pomoc Martina Šimánka, Videa Jirky Trence, Hlavně však Mirkovi Kalouskovi který bez jakýkoliv řeči přišel a zaplatil nemalou částku za zdravotní zabezpečení (i se zálohou na příští rok, takže asi do toho budu muset jít ještě jednou). Doufám že se domluvím s provozovatelem trati, najde se tolik obětavých lidí jako letos a znovu se Všichni setkáme

 

Děkuji Michal Griger